Box Of Kings
(Rock, NL)

Box of Kings

De door de voormannen Chris Hordijk en Jeroen Doppen opgerichte band Box of Kings brengt eigenheid, lef en bevlogenheid naar het podium. Ze halen je dichtbij en blazen je omver.

De debuut EP Symphony of Superficiality, met authenticiteit als belangrijk thema, kwam uit in het najaar van 2019. Het kon op lovende reacties rekenen. Zo leidde het tot maar liefst drie nominaties in 3voor12 Gelderland Awards in de categorieën Beste nieuwkomer, Beste live-act en Beste Album. Daarnaast genereerde de EP flink wat airplay. Nationaal én internationaal. Zo waren tracks van deze EP te horen op Arrow Classic Rock en 40UP Radio (NL), op Rock Radio UK, op KCOR en Mark Skin Radio (USA) en op Banks Radio Australia.

De plannen voor 2021 waren groot. Zo werden er maar liefst 3 singles uitgebracht die flink de aandacht van trokken en werden er nieuwe nummers geschreven voor het volledige album Fake With Grace dat in december 2022 verscheen. Sindsdien gaat het nog harder met de band; veel nummers kregen weer (inter)nationale aandacht en in januari ’23 was Box of Kings twee uur te gast op Radio Veronica, waar zij maar liefst 4 nummers live speelden. Inmiddels is dit album op weg naar 100.000 streams op Spotify.

Sinds voorjaar ’23 is de band aangevuld met een vaste bassist, Frank Strokap, en met een vaste drummer, Wesley Gerrits en zijn zij een gewaardeerde act op festivals en poppodia. Met deze mannen is de band volledig op stoom en klaar om de wereld te veroveren!

Box of Kings trekt de aandacht en houdt hem vast.

Enjoy, Box of Kings.

Videos

Online